Jakie są ceny nieruchomości w Warszawie?

Lubisz podróżować i chcesz opowiedzieć o miejscach, które odwiedziłeś? Może szukasz kierunku na nadchodzące wolne dni? Zapraszamy tutaj.
TechWojtek

Jakie są ceny nieruchomości w Warszawie?

Post autor: TechWojtek »

Myślę o zakupie mieszkania w Warszawie, ale nie znam dobrze tutejszego rynku. Jakie są aktualne ceny za metr kwadratowy? Czy warto teraz inwestować, czy lepiej poczekać na spadek cen? Interesują mnie głównie mieszkania w centralnych dzielnicach, takich jak Śródmieście czy Mokotów. Jakie są wasze doświadczenia z zakupem mieszkania w stolicy?
SokółNocny

Re: Jakie są ceny nieruchomości w Warszawie?

Post autor: SokółNocny »

Ceny nieruchomości w Warszawie są dość wysokie, zwłaszcza w centralnych dzielnicach. W Śródmieściu ceny zaczynają się od około 15 000 zł za m², a na Mokotowie od 12 000 zł za m². Rynek jest stabilny, a prognozy wskazują na dalszy wzrost cen, więc jeśli planujesz długoterminową inwestycję, to dobry moment na zakup. Sprawdź https://worldestate.homes/pl/poland/warsaw/ gdzie znajdziesz aktualne oferty z różnych części Warszawy. Mają tam szeroki wybór mieszkań, od niewielkich kawalerek po przestronne apartamenty. Mają także pomoc prawną przy transakcji, co jest dużym ułatwieniem, zwłaszcza jeśli kupujesz pierwszy raz. Warto również rozważyć lokalizacje z dobrym dostępem do transportu publicznego, takie jak Wola czy Praga-Północ, gdzie ceny są nieco niższe, a potencjał wzrostu duży.
izyta

Post autor: izyta »

Wiadomo że ceny zależą głównie od lokalizacji i standardu osiedla. Trudno dopowiedzieć na takie pytanie obiektywnie ale moim zdaniem najlepszy stosunek jakości i atrakcyjności do ceny mają mieszkania które teraz Atal w Ursusie buduje
kavinna20

Post autor: kavinna20 »

Moim największym marzeniem, jeśli chodzi o przyszłość, jest zdecydowanie apartament z tarasem na mazurach . Od zawsze chciałam mieć coś takiego, dlatego skrupulatnie do tego dążę. Problem polega na tym, że nie mam za dużego doświadczenia. Jak się kupuje takie nieruchomości?
ODPOWIEDZ