Nadmierne wypadanie włosów po Covid
Zdrowy mamy jedno, więc musimy o nie dbać. Jeśli nie wiesz, jak to robić, odpowiedzi szukaj w tym wątku.
- Rajmunda_88
Nadmierne wypadanie włosów po Covid
Post autor: Rajmunda_88 »
Pandemia nie oszczędziła praktycznie nikogo z moich znajomych i rodziny. Jedni przeszli ją łagodniej lub praktycznie bezobjawowo, natomiast w moim przypadku skończyło się na hospitalizacji. Po popwrocie do domu następstwem choroby stało się nadmierne wypadanie włosów - straciłam praktycznie 60% moich włosów. Jako kobieta czuję się fatalnie... Czy moglibyście mi poradzić jakieś sprawdzone sposoby na poprawę kondycji włosów? Może macie jakiś zaufany salon medycyny estetycznej w Bielsku Białej?
- Ludolfa_71
Re: Nadmierne wypadanie włosów po Covid
Post autor: Ludolfa_71 »
Polecam mezoterapię skóry głowy i włosów u doktor Joli w Jakubowska Esthetic. Miałam podobny problem, który dzięki wizytom u niej odszedł w zapomnienie.
Re: Nadmierne wypadanie włosów po Covid
Post autor: Lobelia »
Dotarłam do badań i sama na sobie sprawdziłam fakt, że bardzo dobrze na nadmierne wypadanie włosów działa olejek rozmarynowy a także miętowy i lawendowy, jednak rozmaryn jest najlepszy. Stosuje się to tak, że na kilka łyżek oleju jojoba (też dobry na wypadanie włosów) stosuje się kilka kropli olejku eterycznego i to wmasowuje w skórę głowy, odczekuje się minimum 30 minut (ale ja zostawiam tę mieszankę nawet na kilka godzin) a potem o prostu myje się włosy. Olej z włosów najlepiej zmywa się odżywką. Olejki eteryczne dobrej jakości, w tym rozmarynowy, kupuję w aptece internetowej Miro, to świetnie zaopatrzona apteka i szybko realizuje zamówienia.